2009/10/02

Sataa, ropisee, pisaroi

Arabialla on pitkät perinteet taidekeramiikan valmistuksessa taideosastolla. Tämän syksyn uutuudet ovat Kati Tuominen-Niittylän suunnittelemia taide-esineitä.

Pisara-kaadin (kuvassa alla etualalla) on saanut ideansa A4-paperista.“Kun taittelin paperia kädessäni pituussuunnassa, huomasin, että siihen tulee luonnollinen kaatimen muoto. Suuaukko muistuttaa pisaraa”, Tuominen-Niittylä kertoo. Tämä tapahtui itse asiassa jo v. 1998, jolloin esine on saanut ensimmäiset muotonsa. Pisara-kaatimen tyyppisai kunniamaininnan kansainvälisessä keramiikkakilpailuissa Japanissa. Sitä valmistetaan myös rosterista.























Toinen uutuuksista, Objekt, (kuvassa takimmaisena) on myös tutunoloinen. Se muistuttaa Storybirds-kannusarjan kannuja ja onkin suunniteltu samaan aikaan. Objekt on puhtaasti kannunnäköinen, mutta se ei ole käytettävä. Esine ottaa olemuksellaan kantaa siihen, voiko esine olla veistos.

Nämä molemmat esineet ovat viettäneet aikansa Tuominen-Niittylän työhuoneen hyllyllä Arabian taideosastolla kaikki nämä vuodet, nyt ne pääsevät tuotantoon.

Kolmas syksyn uutussarjaan liittyvä esine on Vekki-vadin ja sitä pienemmän Venetsia-vadin muotoa toistava Napoli-vati. Kaikissa näissä vadeissa toistuu kolmiulotteinen aaltoilu, joka antaa esineen pinnalle kontrastia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti