2010/11/29

Hyvää tekeviä joululahjavinkkejä

Blogini elelee edelleen hiljaiseloaan, kun kaikki aikani menee lapsien hoidossa, sisustussuunnitteluprojekteissa ja vähän myös freelancer-lehtitöissä. Olen todennut, etten voi revetä joka paikkaan, ehtiä kaikkea, jostain on hellitettävä. Jospa pääsisin niistä muistakin projekteista täällä joskus kertomaan ja hehkuttamaan.....Kaikki aikanaan!

Sain Tikaulta kutsun Artekiin Hyvä Teko-myyntinäyttelyn avajaisiin, joihin en voinut lähteä. Tänään pidin kuitenkin varta vasten kaupunkipäivän ja kävin katsastamassa näyttelyn.

Glorian Kodin toimittajana parhaiten tunnettu Irene Wichmann on koonnut myyntinäyttelyn, jonka tarkoituksena on tuoda esille ja saataville tuotteita, vaikkapa joululahjoiksi sopivia, joilla saadaan aikaan hyvä teko.

Suurin osa tuotteista oli itselleni erittäin tuttuja ja pidin niistä kovasti. Pöydälle oli koottu kaikkea kaunista, herkullisen herkän väristä, pehmeää, kovaa, ihanaa...Pientä ja suurta..kiinnostavia tuotteita ja kaikki niitä hyvää tekeviä. Esteetikkona itselleni tuotteen visuaalisuus ja kaunis ulkonäkö ovat tietysti ensiarvoisia, niiden hyvää tekevyys on hienoa lisää, joten en joutunut pettymään Artekissa.

Mumsin värikkäät pallot olivat rennosti esillä yhdessä Tikaun maton kanssa.







































Habitaressa lanseeratut Elina Heleniuksen Kainu-tekstiilit sopivat hyvin mukaan, Kannustalon Kotoa Kotiin-projektin värikkäät Kiondo-korit piristivät kokonaisuutta, hauskat hömspykkäpäiset harjat olivat yllättäen Annansilmä-shopin valikoimista.


















Hyvää tekevä lahja ovat Kazurin keraamiset, elävästi kuvioidut käsintehdyt korut, jotka työllistävät paikallisia naisia Keniassa. Korut olivat esillä Piet Hein Eekin reilun kaupan koreissa, jotka ovat puurimoista koottu.


















Suloiset Tikaun kaulin ja piparimuotti houkuttelivat.


















Marraskuussa aukaistiin tänne Helsinkiin uusi kauppa, Nudge, ekologisen elämäntavan liike. Se on myymälä ekologisesti ja eettisesti tuotetuille tuotteille ja myös tila palveluille, jotka tukevat ekologista kulttuuria. Liike sijaitsee täydellisessä paikassa keskellä Helsinkiä, osoitteessa Yrjönkatu 30. Kävin liikkeessä vasta lopulta tänään, koska se teemallisesti sopi täydellisesti Artekin kanssa samalle päivälle, ajatukseni pysyivät hyvin kasassa.

Toistaiseksi kadulla tehdään katutöitä, joten Nudgeen oli todella vaikea päästä, mutta se asiahan korjaantuu ajallaan.

Ystäväni työskentelee eräässä yrityksessä, joka on mukana Nudgessa, joten sain vihiä jo hyvissä ajoin liikkeen aukaisemisesta. Erityistä mielenkiintoani herätti valmisteilla olevan liikkeen betonilattian valu, koska sellainen lattia on suunnitteilla päätyössäni eli Paasikivitalojen eräässä kohteessa.


































Kun olin tietysti pienen kainaloiseni kanssa liikenteessä, suuntasin ensiksi suloiseen lasten nurkkaukseen tutkimaan lasten tavaroita. Nuo värikkäistä kuviollisista kankaista tehdyt pehmoeläimet olivat suloisia ja samoin nuo pahviset talot...























Liikkeessä oli paljon valikoimaa useilta eri valmistajilta, joita ei ensi silmäyksellä voi millään muistaa. Yleisilme oli kiinnostava, monipuolinen, raikas ja ajanhenkinen.


































Kauniita koruja ei voi naisella koskaan olla liikaa, joten saatan joutua palaamaan vielä Nudgeen piakkoinkin...Suosittelen tätä liikettä ja Artekin myyntinäyttelyä myös muille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kiinnostavasta ajankohtaisesta katsauksesta. Törmäsin blogiisi hakukoneen kautta, taisin hakea tietoa duratista. Aion tutustua blogiisi tarkemminkin.

    Tuo lattian betonivalu herättää mielenkiinnon myös tällä suunnalla. Meillä on rakennusprojekti alkamassa vuoden sisällä, betonin ilme viehättää.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Kiitos kommentistasi! Tämä blogi ei ole mikään aktiivisesti sykkivä sydän, kirjoittelen tänne juttuja, kun muilta töiltäni ja kotiaskareiltani ehdin, yritystä kyllä on olla aktiivisempi.... Mutta kiva kun löysit tämän!

    VastaaPoista