2011/01/31

Kotoilua Formassa

Olin viime perjantaina 28.1. Forma-messuilla tekemässä messujen omaan lehteen Forma & Furnitureen kuvauksia. Forma-messut ovat sisustuksen, lahjatavaroiden, lelujen ja tänä vuonna myös terveyden ja hyvinvoinnin erikoiskaupan ammattilaisten omat messut.

Aamun lehdistötilaisuudessa esiteltiin messujen "Cozy Living"-teema, jonka messujen työryhmä oli ajanhenkisesti ideoinut yhdessä New Yorkissa asuvan trendiennustajan Asko Ahokkaan kanssa.

Cozy Living on mukavaa ja rentoa asumista ja elämistä laadukkaasti aitojen materiaalien keskellä. Se on yksilöllinen elämäntapa sidottuna ajan trendeihin ja samalla perinteisiin. Arjesta irrottautuminen ja kiireettömän tunnelman luominen arjen keskelle antaa voimia jaksamiseen ja uuden luomiseen.

Tätä teemakokonaisuutta ilmentämään messuille oli suunniteltu ja toteutettu teemaosastot, joiden visuaalisesta ilmeestä ja toteutuksesta vastasi tuttavani ja kollegani Maire Haarla yhdessä Kaisa Pelkosen kanssa. Osastot olivat hienot! Oli erittäin hyvä idea pukea teemat yksittäisiin raikkaisiin valkoisiin "pieniin taloihin", joiden sisällä hurmaavat kalusteet ja pikkutavarat loivat ihanan käsinkosketeltavan tunnelman.

Hyvä muistutus meille jokaiselle ja varsinkin itselleni työtä ja äitiyslomaa yhdistävissä ristiriitaisissa aallokoissa siitä, että pitäisi edes välillä pysähtyä, nauttia viipyilystä ja hitaasti tekemisestä!


































Teemaosastot oli jaettu kolmeen alateemaan. Ensimmäinen teema oli "Bathing with fragrances".



















Toinen teema oli "Baking joy and emotions".


































Kolmas teema oli "Handicraft meets loft". Tässä tilassa oli ihanat sohvat, runsaasti käsityömateriaalia ja sohvapöydällä kutsu: Tule virkkaamaan! Harmi, että oli sen verran tiukkatahtinen työpäivä, että en ehtinyt jäädä kokeilemaan, vieläkö tuo taito olisi ollut tallella...Kauhavan Kangas-Aitta oli muuten toimittanut matonkuteet isoina paaleina, joista Maire ja Kaisa olivat kerineet ne näille pienemmille kerille...


































Suomisoffan Nappi-sohva sopi hyvin tähän osastoon. Sohvan ovat suunnitelleet Elina Aalto ja Saara Renvall. Siinä on minusta samaa sympaattista uusvanhaa muotokieltä kuin Elina Ala-Monosen Adealle suunnittelemissa sohvissa ja nojatuoleissa.


















Kuvasin pikaisesti muutaman osaston messuilla. Ikiaikainen suosikkini Mosa (yrityksen nimi Vilina Oy) oli isolla ja ihanan kutkuttavalla osastolla mukana messuilla. Osasto oli reipas valkoiseksi maalatusta raakalaudasta rakennettu kokonaisuus. Mosa oli muuten valittu myös 10 parhaan tavarantoimittajan joukkoon messukävijöiden (eli sisäänostajien) kesken järjestetyssä kyselyssä. Mosan tuotteet eivät petä koskaan!


















Hauska tapa laittaa tarjottimet esille.


















Jo muutamasa lehdessä vilahdelleet langalla ympäri kieputetut eläimet olivat mukana.


















CocoVi tuo maahan superfood-tuotteita. Heillä oli hieno, tyylikäs musta osasto, jossa myös tyylikkäisiin pakkauksiin laitetut tuotteet pääsivät oikeuksiinsa. Nyt enää tarvitsisi ryhtyä käyttämään niitä...


















Tässä Kuitukuun raikkaan vihreä osasto. "Pelkkiä" tiskirättejä voi tuskin enää kivemmin laittaa esille kuin heidän osastollaan. Vihreästä tuli jo sellainen kevättä odottava olo.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista sanoistasi Piia :)

    VastaaPoista
  2. Ovat ansaitut kehut! Kiitos Maire itsellesi, kun olit laittanut mun blogin sun lemppareihin!

    http://www.kettukarkki.blogspot.com

    VastaaPoista