2011/07/28

Ykköstalossa asuntomessuilla

Kuten olen jo täällä blogissa kertonutkin, olin mukana tänä vuonna Kannustalon kohteissa Kokkolan asuntomessuilla. Näin jälkikäteen ajattelen projektissa mukana olo oli erittäin antoisaa, opettavaista, väsyttävää ja stressaavaakin. Olin Kirsi Valannin apuna kaikissa kohteissa, auttelin häntä tekstiilissä, astioissa, valaisimissa ja pikkutavaroissa. Kirsi Valantia en tuntenut entuudestaan, mutta voin sanoa, että sydämellisempää, sympaattisempaa, antautuneempaa ja ammattitaitoisempaa sisustussuunnittelijaa en ole tavannut. Meillä oli yhdessä rankka mutta mukava rupeama kesäkuun alussa Kokkolassa, kun laittelimme kaikki kolmea kohdetta kuntoon kuvauksia varten. Sisustimme talot valmiiksi messuja varten ja kuvasimme ne Mirva Kakon kanssa Dekoon viidessä päivässä, mikä on poikkeuksellisen tiivis aikataulu. Omana apunani oli kannuslainen sisustusalan opiskelija Mirva, joka oli niin suureksi avuksi sisustuksen paikoilleen laitossa, että sitä on vaikea jälkeen päin käsittää.

Tein kuvausjärjestelyt ja myös tekstit kohteista 37 ja 38 Dekoon, katsokaaapa sieltä tarkemmin.

Tämän meidän pääkohteemme on eurooppalaista eleganssia ilmentävä, upea, sielukas kohde, jossa jokainen Kannustalon aiemmista kohteista pitänyt voi aistia kodikkuutta ja myös jotain uutta, modernia ja ainutlaatuista.

Tässä talossa, pääkohteessa nro 38, "ykköstalossa", oleva kouluikäisen lapsen huone oli suosikkini, meneehän esikoiseni kouluun ihan kohta. Huoneen automatto Tikaun, legot Suomen Lego ja pikkutavarat pöydällä Palasetin ja Hiivisketun.


Kuva yläkerran arkiolohuoneesta, jossa on muuten tavallaan esikoiseni Oliverin ensimmäinen julkinen "taidenäyttely": olin askarrellut merimaailmoista innostuneen Oliverin piirroksista ja värityksistä valmiita tauluja. Olin ajatellut itse niitä lapsenhuoneeseen, mutta ne kelpuutettiinkin koko perheen arkiolohuoneeseen! Touhupaikan keskipisteenä Stigan perinteinen (vähän "muovinenkin") jääkiekkopeli, joka tuli yllättäen projektin edetessä tosi ajankohtaiseksi, kun Suomi voitti MM-kultaa jääkiekossa :)


Kylpytiloissa on levollinen tunnelma, kun käytettävät materiaalit ovat samaa sävy ja kokoa.

Näkymä olohuoneesta ja kirjastosta.

Näkymä olohuoneesta ruokailutilaan päin.



Ruokailutilaan valikoitui parhaimmaksi valaisimeksi Ingo Maurerin upea kattovalaisin Zettels, joka tuo sopivasti kontrastia sisustukseen. Mietimme pitkään kristallikruunun ja jonkin modernin valaisimen välillä, tämä yksilö onneksi, minunkin fanituksestani ehkä johtuen, päätettiin ottaa mukaan. Siitähän on kohta tulossa Kannustalon sisustuksien uusi tunnusmerkki, kun se on myös Ulla Koskisen Lato-kodin kuvissa. Ruokailutilassa yhdistyy rentous ja hienostuneisuus.


Tässä lopuksi eräänä ihanana auringossa kylpevänä kesäiltana otettu kuva kohteen pihalta merelle päin. Oli rauhallinen ja seesteinen, loppumattoman illan ja yön tunnelma.

Oma perheeni oli mukana kuvausreissulla. Kaikki perheenjäsenet tykästyivät Kokkolaan, se tuntui sopivan pieneltä, hallittavissa olevalta ja mukavalta ja kauniilta merenrantakaupungilta. Yövyimme Vanhan Kaupungin Ravintolan Majatalossa, jo se oli eksoottista. Tämä työprojekti jäi jotenkin omalla erityisellä tavallaan koko perheen mieleen. Esikoinen olisi halunnut kesälomallakin takaisin Kokkolaan, äiti vähän jarrutteli...menen sinne itse kuitenkin takaisin elokuussa.


6 kommenttia:

  1. Ihania nuo Oliverin piirrokset ja väritykset. Mistä niiden valkoiset kehykset on/mitä merkkiä? Täytyisi itekin kehystää lapsen taideteoksia. Olisi kiva nähdä esikoisesi huoneesta kuvia, itsellä on lastenhuone sisustuksen alla. Ja muutenkin nähdä kotoasi enemmän kuvia, pidin kovasti aiemman postauksen kuvista, jossa oli muutama kuva. T. Lotta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotta kommentistasi. Kehykset ovat ihan(Kokkolan)Tiimarista.

    En laita meidän kodista kuvia tänne blogiin ihan siitä syystä, että en jaksa siivota kotia kuvauskuntoon kaiken aikaa. Siistin kotia kyllä montakin kertaa pitkin päivää, mutta tavarat on silti hujan hajan kahden pojan jäljiltä, ei mitenkään asetellusti eikä kauniisti, en jaksa stressata ylimääräisellä. Kaikkien kaappien ja tasojen päällä on tavarakasoja, jotka on vain syntyneet, kun on yritetty pelastaa tavaroita kuopuksen käsistä :)

    Meidän koti on kertaalleen kuvattu lehteen ja nyt tuota sisustuskirjaa varten,ne saavat riittää. Sisustus ei ole muuttunut miksikään, tavaraa ja sotkua vain on tullut lisää:)

    VastaaPoista
  3. OK. Missä Koti ja keittiö lehden numerossa kotinne on esitelty? Täytyykin hakea Tiimarista noita kehyksiä, ihanan yksinkertaisia. Löysin vasta blogiisi, jään seurailemaan...:) T. Lotta

    VastaaPoista
  4. Se oli numero 3/2009 eli onhan siitä jo aikaa. Kiva kun löysit blogini! Aina uudet lukijat piristävät ja motivoivat jatkamaan tätä.

    VastaaPoista
  5. Hei Piia, luuletko, että tuo Maurerin lamppu on myytävänä messujen jälkeen. Se palautui mieleeni messuilla, kun tuttavillanikin on sellainen...

    t Anne

    VastaaPoista
  6. Hei Anne, minun käsittääkseni se on jo varattu, mutta ajankohtaista tilannetta voi tiedustella suoraan Kannustalosta.

    VastaaPoista