2011/07/28

Venlan pauloissa

Kannustalolla oli tänä vuonna asuntomessuilla kolme kohdetta. Kolmas kohde, nro 4 Venla, tuli loppuvaiheessa mukaan sen vuoksi, kun Kannustalo osti Oravaistalon alkukesästä. Oravaistalon osaaminen valmistalomallistoissa täydentää loistavasti Kannustalon tuotevalikoimaa. Asuntomessutaloa oli jo alettu rakentamaan Oravaistalon tehtaalla, sen sisustaja Kirsi Valanti hyppäsi myöhemmin liikkuvaan junaan ja liikkuvan junan viimeiseen vaunuun ehdin mukaan minä vielä.

Talosta päätettiin tehdä iloinen, reipas ja värikäs lapsiperheen talo. Muissa kohteissa oli mukana Vallila Interior ja sitä kautta Designers Guild, tämän valmistajan kankaat, tapetit, koristetyynyt, huovat ja vuodevaatteet sopivatkin tähän kohteeseen parhaiten. Itselleni Guild on vanha rakkaus, joka ei ole koskaan sammunut. Olin aikoinaan monta vuotta töissä Helsingissä Yrjönkadulla sijainneessa Sisustusliike Kuistissa, joka oli agenttina Guildin kankaille Suomessa. Rakastan muuten Tricia Guildin sisustuskirjoja, niissä rehevä kuositus ja värikkyys yhdistyy taitavasti designiin ja selkeämpään maailmaan.

Taloon oli valittu Topi-keittiöiden musta keittiö, joka antoi sopivasti potkua värikkyydelle. Sitä kautta musta kulki juurevana teemana läpi sisustuksen. Otin keittiöön punaisia kodinkoneita ja värikkäitä Iittalan astioita piristämään tummaa ilmettä. Tässä talossa on käytetty myös paljon Keraplastin muovisia valaisimia, ne sopivat mielestäni hyvin lapsiperhetaloon.

Tämä kohde on esitelty laajasti Koti ja keittiö-lehden numerossa 8/11. Myös Avotakka 8/11 ja Anna nro 29 ovat huomioineet kaikki työmme hienosti. Bongasin myös erään blogin , joka oli tykännyt kaikista kohteistamme.






Yläkerran arkiolohuoneessa saavat lasten leikit olla levällään. Brion junarata oli paikalla sisustusvaiheessa käyneiden lasten suosikkijuttu.


Tämän talon oma suosikkihuoneeni on ehdottomasti pikkupojan huone. Se johtuu tietysti siitä, että kahden pienen pojan äitinä minun on helppo samaistua tähän maailmaan. Kirsi Valanti oli jo valinnyt tapetit ja verhokankaat tähän huoneeseen, kun aloitin projektissa, mutta vuodevaatteita ja mattoja pääsin minäkin suunnittelemaan ja pikkutavararathan ovatkin sitten kokonaan minun valitsemiani. Tämän talon kaikki matot ovat Verson ja kalusteet Vepsäläisen valikoimista, kuten muidenkin kohteiden. Lastenhuoneissa muuten samat mustat, hauskat Avan lastensängyt, joita minäkin ihastelin Habitaressa.




Pikkupojan huoneessa on pöllö-ja eläinteemaa. Tämä ajatus on saanut viitteellisesti alkunsa verho-ja vuodevaatekuosista. Vitran Pöllökello on Artekista, pöllöaskartelu kehyksissä on meidän Oliverin tekemä, hyllyssä on pikkutavaraa mm. Hiivisketusta, Briolta, pahviset koottavat viidakon eläimet Korjaamon kaupasta Helsingistä. Pienet huopaeläimet ovat Kotoa kotiin by Kannustalon.

Seinällä "pahviset eläinnaamat" eli kolmiulotteiset seinäkoristeet Hiivisketusta, Kiondo-korit Kotoa kotiin by Kannustalon, pehmoeläimet on meiltä kotoa paitsi tuo isosilmäinen kangaskoira on Reilun Kaupan Tähdestä Helsingistä, sen on tehnyt Uusix-verstas.

Tämän projektin myötä ihastuin minäkin noihin String-hyllyihin, mitä on nyt vilahdellut monissa lehdissä ja blogeissa. Ne ovat tosi kätevät ja aika edullisetkin. Olen vimmattuna miettinyt, mihin meillä kotona niitä voisi laittaa, en ole ihan järkevää paikkaa vielä keksinyt.

Tämän kohteen parhaita puolia on iloisuus, helppous ja värikylläisyys. Tulin itse ainakin aina jotenkin rentoutuneeksi, kun paikalla kävin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti