2011/07/28

Kannustalon mummolassa

Kannustalon kahden sukupolven pihapiirin toinen kohde oli alusta saakka tarkoitus työstää kahden tässä ajassa elävän ja liikkuvan eläkeläisen kodiksi, mutta ei suinkaan vanhainkodiksi, vaikka se teema tässä mukana kulkikin. Kirsi Valanti vastasi kiinto-ja irtokalustesuunnitelusta, minä vastasin pientavaroista. Konsultoin asiassa myös Päivi Jantusta, joka työskentelee Kannustalosssa tiedottajana ja on tehnyt pitkän uran Iittalassa. Päivin kanssa puntaroimme pieniä yksityiskohtia. mm, astioissa ja sisustuksen yksityiskohtien oikesta hengestä. Halusimme kaikki, että sisustuksesta ilmenisi kuviteltujen asukkaiden rakkaus klassiseen tyyliin. Kuten olen Deko-lehden jutussa maininnut, tämä kohde saattaa selkeällä arkkitehtuurillaan koskettaa nuorempaakin.


Työhuoneen kirjahylly, kiitos Tammelle, täyttyi nopsaan.


Työhuoneessa, nämä eläkeläisethän ovat siis vielä kiinni tässä maailmassa, on kodikkaaat Tikaun matot, Kirsi Valannin Lähellä-työpöydät ja Kotoa kotiin-työtuolit. Paikallisesta purjehdustarvikeliikkeestä kuvauksiin lainattu jalallinen kaukoputki täydentää tunnelman.


Mummon ja papan makkarissa on ripaus kultaa ja kimallusta...Grafiikka seinällä Kuutti Lavosen, tekstiilit Designers Guildin.


Pidän pitkistä näkymistä, siksi kuva kuistilta keittiöön. Taas Ikean "halpis"raitamatto antaa rytmiä ja jäntevyyttä tilaan. Ei pidä halveksia halpoja tuotteita. Etualalla eteisen Artekin pöydällä Harri Koskisen Marimekolle suunnittelemia Loistava-kynttilänjalkoja, tulevat syksyllä muyyntiin.


Talon valoisalla kuistilla on Ikean graafinen matto ja Artekin tarjoiluvaunu, hyvä yhdistelmä. Tyynyt penkillä Designers Guildin.

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Seikkailemalla blogimaailmassa blogista toiseen, ja löysin itseni täältä. Ja samalla näin loistavan mahdollisuuden kysyä:
    Mistä olette löytäneet Ikean graafisen ruutumaton? Matto ei nimittäin ole enää Ikean tuotannossa ja sitä ei saa :(

    Terkuin Susanna

    VastaaPoista
  2. Kiva että löysit blogini! Matto on, kuten toinenkin Ikean matto, se keittiössä oleva raitamatto, Kannustalon jostain näyttelystä joskus heille jäänyt kappale, se kaivettiin taas käyttöön. Nuo Ikean graafiset matot on upeita! Samantapaisia saa Koolmat-nimisestä mattopaikasta Helsingistä ja samanhenkisiä tietysti Tikaustakin.

    VastaaPoista