2011/03/24

Käynti Kokkolassa

Käväisin eilen Kokkolassa ensi kesän asuntomessualueella. Minulla on kunnia olla mukana Kannustalon asuntomessukohteessa.

Kannustalolla on tänä vuonna messuilla idea kahden sukupolven taloista, isommassa kaksikerroksisessa talossa asuu nuori perhe ja pienemmässä yksikerroksisessa talossa eläkkeellä olevat virkeät ja modernit isovanhemmat. Yhtenä teemana messuilla on esteetön kulku talojen sisällä, ajatellen mahdollisesti pyörätuolilla liikkuvia ihmisiä. Isovanhempien talossa tätä on huomioitu leveämmillä oviaukoilla ja kynnyksettömyydellä, minkä tyylin soisi leviävän yleisempäänkin käyttöön, niin ihanan avaralta kaikki näytti.

Tällä hetkellä vielä nimetön "ykköstalo" eli nuoremman perheen talo seisoi komeana ilmestyksenä hienolla paikallaan rannalla. Kuistilla roikkuivat jouluvalot, mistä voi tunnistaa sisustamista rakastavan rakentajan...Joskus näkee, että rakennustyömaalle on raahattu ruukkupuutarhaakin, kun ei malteta odottaa, että pääsisi jo muuttamaan unelmakotiin.

Taloon ilmettä on haettu Kokkolan vanhasta kaupungista, Neristanista, jota kautta ajoimme messualueelle. Messualue on muuten reilun kävelymatkan päässä Kokkolan keskustasta, joten keväämmällä kuvausten aikaan ja kesällä messuilla siellä tulee olemaan helppo liikkua.

Messutalot sisustaa Kirsi Valanti, hänen haastattelunsa ja ajatuksensa messusisustuksista on luettavissa uudessa Dekossa 4/11. Autan häntä etsimään sopivat pikkutavarat, astiat, tekstiilit, peitot, tyynyt jne. tarvittavat tunnelmanluojat taloihin ja autan Dekoa kuvausjärjestelyissä. Varsinaisesti "ykköstalo" esitellään heinäkuun numerossa 7/11, mutta kuvia tarvitaan myös messuluetteloa varten. Nämä ovat jo neljännet asuntomessut, joilla olen mukana töiden merkeissä, joten toivottavasti kaikki järjestelyt menevät jo ihan rutiinilla....
















Sisustuksesta ei paljon muuta ollut paikoillaan kuin kylpyhuoneiden laatat. Ne ovat samettisen tuntuista, hiekanväristä Terra Casan laattaa vaihteeksi uudelta tuntuvassa isossa neliönmuotoisessa koossa.

















Taloissa on paljon ikkunapinta-alaa merelle päin....
























Näin kaunis maisema avautuu "ykköstalon" ikkunasta. Sen sävyjä voi ehkä nähdä sisustuksessakin...

1 kommentti:

  1. Ei voi olla luvassa muuta, kuin hyvää, kun olet siellä taas.
    Viime kesäinen palkinto messuilta ei ole kurja kannustin:).
    I have losed your phonenumber, m.

    VastaaPoista