2009/08/26

Ikeassa syksyä tunnelmoimassa

Sain vihdoin haettua R-kioskilta uuden Ikean kuvaston. Kuvastossa ensimmäinen aukeama määrittää ajan hengen, tällä kertaa sisustus oli ihan tumma, melkein musta. Päätinkin mennä samantien Ikeaan syksyä fiilistelemään, toki myös uutuuksia katsomaan. Käynti oli ihan virkistävä.

Myymälässä oli koottu erääseen nurkaan kiinnostavia tuotteita ikäänkuin trendi-osastona, mutta esillepano oli valitettavan sotkuinen ja epämääräinen. Kokonaisuudessa olivat kuitenkin PS-mallistosta Stuga-matto, Svarva-valaisin, Karljohan-puupallit sekä puupenkki ja -kaappi, joiden nimeä en muistanut katsoa. Kuka sen tietää, saa kommentoida.






















Ilahduttavin uutuus oli PS-(designer)malliston Maskros-valaisin, joka muistuttaa voikukan hahtuvapalloa, puhalluskukkaa. Se on valmistettu Tyvek-materiaalista, josta on tehty esim. Woodnotesin Flake-elementti. Tätä valaisinta haluan käyttää jossakin tulevassa sisustuksessa.

Aivan ihanilta tuntuivat myös muutamat huovat ja villamatot, ehkä se syksy sitten tekee kuitenkin tuloaan.. Mukaan lähti Stoff, villasekoitteinen struktuuripintainen huopa, hinta vain 19,95 €. Minulla alkaa olla huopiin kohta samanlainen suhde kuin kynttilänjalkoihin, “aina muutama lisää tarvitaan, voihan niitä sitten vaihdella..” Tykästynyt olen myös kudottuihin villamattoihin, joiden värimaailma on luonnonläheinen ja kuosit aavistuksen etnisiä, mutta kuitenkin moderneja.






















Kuvassa Stockholm-matto.























Kuvassa hauskana kuosilajitelmana yhdessä Unni Rand, Stockholm Rand ja Jorun-matot.


















Kuvassa Alvine Rand ja Ruta-matot, ovat tämän syksyn uutuuksia.























Kuvassa pieniä Andrup-mattoja, koko 70x130 cm, ovat myös tämän syksyn uutuuksia.


















Ikea lanseeraa syyskuun alussa oman kanta-asiakasjärjestelmänsä, Ikea Family-cardin, jollaisen tietysti heti tilasin. Tämän lanseerauksen myötä myymälään oli tullut Ikean oma sisustuskirja Rakkaat kotimme. Kirjaa selatessa tuli mieleen, että noinkohan ovat kaikki oikeita koteja, olivat sen verran samalla tavalla Ikea-henkisiä, mutta ehkä ruotsalaiset kodit ovat. Sinällään pidin kirjassa esittellyistä kodeista, olivat rentoja ja elämänmakuisia.

Toinen kiinnostava uutuus-bongaus oli Upptäcka-laukkusarja, joka sisältää erilaisia matkustuskasseja. Niitä en kuvannut, ei ollut esillepano sen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti