2009/08/18

Vielä on kesää jäljellä...

Menin asioimaan keskustaan, aloitin päiväni toisella aamiaisella Sis. Delissä, jossa suosikikseni on kesällä noussut vegeleipä ja talon oma jäätee, kun kahvi ei aina maistu. Suosittelen!

Katsellessani ulos alkoi ahdistaa, kun ihmiset pukeutuvat jo syysneuleisiin, takkeihin ja saapaisiin. Helsingissä on nytkin lämpötila +15, vaikkakin sateista. Mielestäni kesää on vielä jäljellä ja asioidessani Eiran suunnalla löysin ilokseni kaksi samanhenkistä! Molemmat liikkeet olivat itselleni uusia, mutta liikkeiden ikkunat herättivät mielenkiintoni, menin piipahtamaan.

Lifestyle-liike Kapteeninkadulla houkutti minut sisälle valkoisella väljällä sisustuksellaan ja takahuoneesta pilkottavilla pellavavaatteillaan. Liike on ollut olemassa jo 6 vuotta, välillä eri paikassa samalla seudulla tosin. Nimensä mukaisesti liike tarjoaa elämäntapatuotteita eri alueilta, vaatteita, laukkuja, asusteita ja kaikkea pientä kaunista kivaa, hyvällä tyylillä toteutettuna. Varsinaisesti Lifestyle on tunnettu kashmir-neuleistaan. Vierailuni ajankohta oli sikäli väärä, että heillä oli kesän loppualet menossa-siitä siis kesäinen tunnelma ja ne varsinaiset päätuotteet, kashmir-neuleet vielä matkalla Suomeen. Itselleni tämä kesäinen tuulahdus oli kuitenkin tarpeeseen. Mukaan tarttui valkoinen trikoinen tunika-mekko, jossa on ekstrana ihana tuoksu! Se on tarttunut ilmeisesti jostain sisällä poltetusta kynttilästä.









































































































Kun nousin katua ylöspäin, muistin Kämppä-liikkeen osoitteessa Kapteeninkatu 11. Olen käynyt siellä pari kertaa kesällä ohikulkumatkalla kolkuttelemassa suljetun oven takana, vaan nyt onnisti, liike oli auki. Juttelin hetken omistajan kanssa ja yhdessä ihmettelimme, kuinka lyhyeksi Suomen muutenkin lyhyt kesä pitäisi kutistaa kaupallisten paineiden takia.

Liikkeessä sisällä oli hienostuneen värikylläinen kokoelma myös lifestyle-termin alle luokiteltavaa tavaraa: kesäisiä vaatteita, koruja, huiveja, koreja jne. pientä kivaa. Vielä on kesää jäljellä....Kuvat alla Kämpästä.
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti