2009/08/06

Lasipalatsi Design Markets

Eilen Helsingissä alkoi Lasipalatsi Design Markets-tapahtuma, paikkana Lasipalatsin aukio, kuten nimestä saattaa päätellä. Tapahtuma kestää vain muutaman päivän, 5-8.8. Kävin uteliaana heti tapahtuman auettua katsastamassa, mikä juttu tämä oli. Ei tarvinnut olla paikalla yksin, kuten kuvasta alla huomaatte!


































Olin saanut tiedon Lumi Accessories-yrityksen kautta, jonka postituslistalla olen. Kutsussa kerrottiin tapahtuman olevan nuorten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden töiden esittely- ja myyntitapahtuma. Ihan houkutteleva idea sinällään, tämän alan tapahtumia ei ole koskaan liikaa.

Suurin osa esillepanijoiden tuotteista oli kuitenkin ihan selkeästi enemmän käsityötuotteita, joissa suunnittelu, toteutus eikä materiaalin laatu ollut edes kovin korkeatasoista. Kierrätysmateriaaleista (legot, lasten muovieläimet jne..jne) tehtyjä koruja oli monella pöydällä, myös käsinpainettuja pikkukukkaroita, t-paitoja, lastenbodeja, asusteita .. Ilmeisesti paikalla ollut runsas väkijoukko todisti sitä, että tämän tapaisille tuotteille on olemassa markkinat. Itselläni oli suuret odotukset tapahtumasta ja paikalla tuli tunne, että design-termin alla markkinoidaan nykyään kyllä ihan mitä tahansa. Tapahtuma olisi voinut olla vaikka Kesätori, sisällöllä ei olisi ollut sitten enää niin väliä.

Mainitsemisen arvoiset ovat kyllä samainen Lumi Accessories, korumuotoilija Tytti Lindström ja vaikkapa Aarrekid, jonka suunnittelijan musta-valkoinen graafinen kynänjälki miellytti. Syksyllä järjestetään Design Weekin aikaan taas onneksi “se aito ja alkuperäinen” Design Market Kaapelitehtaalla, ainakin tähän asti sen osallistujat ovat olleet korkeatasoisia kotimaisia valmistajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti