2011/08/06

Meidän poikien huone

Tässä muutamia kuvia meidän poikien huoneesta. Nämä lastenhuonekuvat päätyivät tänne blogiin lukijan pyynnöstä. Joskus saa sitä, mitä pyytää...

Huone on varsinaisesti ollut tähän mennessä nyt 7-vuotiaan pojan oma huone, pienempi poika, kohta 2-vuotias käy huoneessa vain leikkimässä ja sotkemassa. Muutospaineita huonetta kohtaan on, olisi tarkoitus saada molemmat pojat nukkumaan samaan huoneeseen kerrossänkyyn ja hankkia koulunsa aloittavalle koulupöytä. Tämän lastenhuoneen uudistusprojektin etenemisestä sitten myöhemmin enemmän...

Tähän huoneeseen investoin aikoinaan Muuramen Jolla-sängyn ja saman valmistajan ison hyllykön, joka hoitaakin tavaroiden perussäilytyksen loistavasti ja on todella vetoisa, kun sen järjestelee oikein. Hyllyillä sitten vaihdellaan erilaisia laatikoita, salkkuja ja lokerikkoja pikkutavaroita varten. Suinkaan kaikki meidän lelut ja lastentavarat eivät ole kuitenkään tässä.

Lisäksi huoneessa on vaatekaapit ja Ikean pikkulipastoista ja pitkästä tasosta koottu pöytäratkaisu ikkunan alla. Se ei ole ollut kauhean kovassa käytössä koskaan, esikoinen on askarrellut juttujaan mieluummin keittiön pöydällä.

Iso hyllykön takainen seinä on täyttynyt eläinaiheisista piirroksista ja kun tiesin, että huonetta uudistetaan ja maalataan tulevaisuudessa, annoin luvan piirtää myös seinään. Siitä ovat kylässä käyneet kaverit olleet aika ihmeissään, kun yleensä niin ei saa tehdä!

Huoneessa yksi seinä on maalattu "legonvihreällä". Seinä on oviseinä, joten väriä ei huomaa muun kodin puolelta. Ihan ensimmäinen hankinta tähän huoneeseen oli Vitran Hang it all-naulakko, toin sen työmatkalta New Yorkin Momasta, jossa ne ovat halvempia kuin meillä täällä. Naulakko oven suussa on tosi kätevä, siihen saa heitettyä nopeasti vaatetta ja reppua kotiintultaessa. Ehdotin pojalle vihreän seinän maalaamista mustaksi liitutaulumaali-seinäksi, mutta hän pitää niin kovasti värikkäästä huoneestaan, ettei suostunut musta-valkoiseen :)

Tänä kesänä esikoiselle on iskenyt laivainnostus, kaapin päälle on kerätty siihen liittyvät aarteet.



Brion leluvanhukset bambi ja traktori perävaunuineen on pelastettu kirppiksiltä, samoin pari merenelävää alakuvassa. Muut muovieläimet Schleichin, lasten muovieläinten aatelia. Kaapin päällä oleva näyttely elää koko ajan.


8 kommenttia:

  1. Ihanan vihreä seinä, en luopuisi siitä minäkään :-)

    Onko Muuramen jolla ollut mielestäsi hintansa arvoinen? Toimii käytössä? Meillä on poitsu kohta siirtymässä isompaan sänkyyn ja tuo on ollut mielessä.

    VastaaPoista
  2. On Jolla ollut minusta hintansa väärti. Meillä ei saa lapset liimailla tarroja huonekaluihin eikä hakata niitä, mutta kun vauhtia piisaa, vahinkoja sattuu. Minusta Jolla on kestänyt käytössä hyvin,samoin hyllykkö, ei ole montaakaan naarmua eikä kulumaa. Myös jatkettavuus-idea on toiminut meillä hyvin. Aion jatkaa kerrossängytkin Muuramella.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana huone. Mielelläni näkisin enemmänkin kuvia teidän kodista. Ja myös sitten kun lastenhuone muuttuu niin myös siitä. Mistä/kenen valmistajan tuo puunvärinen pikkusäilytyslokero on? Tykkään. Tuota Muuramen hyllykköä olen meillekin harkinnut. Koostuuko tuo Muuramen hyllykkö MiniMup-kaapeista? Mikä teillä on syvyys tuossa Muuramen hyllykössä? Niitä saa muistaakseni ainakin kahdella syvyydellä. Taidan kyllä ottaa osan ovilla, koska meillä ei ole hyllyt ikinä noin siistit. Lotta

    VastaaPoista
  4. Hei Lotta :)

    Muuramen hyllykkö koostuu l.52 cm x s. 52cm x k. 56 cm moduleista. Näitä moduleja on siis kolme vierekkäin ja kaksi päällekkäin, kuten kuvasta näkyy. Sokkeli on 5 cm. Olen ostanut kokonaisuuden muutama vuosi sitten eräästä asuntomessukohteesta.

    Tuo puunvärinen lokerikko on Ikeasta, en ole varma, onko enää tuotannossa.

    Laitan varmasti lisää kuvia meiltä jatkossa!

    VastaaPoista
  5. Hei. Löysin tänne Valkoinen Harmaja blogin kautta. Pidän kovasti tavastasi sisustaa. Mistä on tuo puinen juna ja kaksi perävaunua? Puiset lelut on ihania. Sain näistä kuvista kovasti inspiraatiota kiitos. Josefia

    VastaaPoista
  6. Hei,

    Hienoa, että löysit tänne, kiitokset vain Suville/Valkoinen Harmaja:)

    Se puinen juna perävaunuineen (taka-alalla)on meiltä kotoa mun lapsuudesta, ihan merkitön, etualalla oleva traktori-ja perävaunu on Brion vanha lelu kirppikseltä. Olen ihan heikkona Brion leluihin, niistä lisää myöhemmin...

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia, nättiä niinkuin aina.
    terveisin Pauliina

    VastaaPoista