2009/04/13

Palloja ja raitoja

Marimekon klassikkokuoseissa on voimaa. Ne tuntuvat vielä tälläkin hetkellä kaikkein tutuimmilta ja käyttökelpoisimmilta. Kaiken uudistautumisen keskellä myös Marimekko itse julistaa klassikoidensa ajankohtaisuutta. Viime keväänä ilahdutti erityisesti Tasaraidan raikkaasti toteutettu 40-vuotiskampanja.

Klassikkokuosit ja -tuotteet ujuttautuvat muiden omien esineiden ja tavaroiden sekaan kuin luonnostaan. Kodikkaita kokonaisuuksia saa ottamalla tuotteet käyttöönsä suppeassa värimaailmassa pitäytyen, musta-valkoisina, silloin ne sopivat kaiken kanssa sujuvasti.

Ulla Koskisen suunnittelema My-säkkituoli on monikäytöinen kaluste: se sopii lukemiseen, tv:n katseluun ja vaikkapa lastenhuoneeseen leikkikalusteeksi. Adean valmistama tuoli Juhlaraita-kankaalla, raidallinen matto itse kudottu ja lastentossut Tukholman Mujista.























Sängyssä Kaivo-pussilakanat, Pienet kivet-tyynyliinat ja raitaiset tyynyliinat, jotka on ostettu Marimekon ystävämyynnistä kakkoslaatuisina lajitelmina. Vuodevaatteissa kuosikimarat ovat hyviä käytössä, pestä voi aina vain nopeimmin likaantuvat.






















Monessa kodissa on käytössä jokin valkoinen perusastiasarja. Kattaukseen tuo vaihtelua yksittäiset kuviolliset kipot, lautaset, kulhot, tarjottimet. Pirput parput-, Varvuraita- ja Fokus-tarjottimet, Aarre-kulho, Fokus-muki, Kippis-lautanen Marimekon, muut Ikeasta.
Keittiön pikkutavara piiloutuu hyvin peltipurkkeihin. Varvunraita-purkit Marimekon, muut Tukholman Granit. Matala pyöreä rasia on vanha filmirasia.
Fokus-patakintaat.
Tänään huvittaa pukeutua kokonaan palloon. Paita ja huivi H&M:n Comme des Carcons-tempauksesta, Pallo-paita alla Marimekon.









































Pallopäivänä mukaan lähtee myös kassi, joka on hankittu Marimekon joulunjälkeisestä varastontyhjennystempauksesta. Lapselle Pirput parput-kumisaappaat.


Pikkutavarat ja aarteet säilytetään Pallo-kukkaroissa ja Pirput Parput-peltirasioissa. Japanilaishenkisellä kankaalla päällystetty bussikortinsuojus Mujista.

Fokus-kankainen kassi on tehty hopeamitalikankaasta eli kakkoslaatuisesta painokankaasta. Sellaiset kankaat jatkavat elämäänsä hyötykäyttöisinä tuotteina, toistaiseksi kasseina. Frekvenssi-kuosi pyöreässä tyynyssä on tuleva klassikkokuosi. Harri Koskisen suunnittelema kuosi on palkittu Elle Deco International Design Awards-kilpailussa vuoden 2007 parhaaksi kuosiksi.
Marimekko kannustaa kädentaitoihin, Tee se itse-vihkonen löytyi Hakaniemen kauppahallin myymälästä pääsiäislampaan hakureissulla. Vihkosessa on mm. kenkäpussin ompeluohjeet. Mukana voisi olla myös itse tossujen ompeluohje! Tossut toteutettu Juhlaraita-ja Varvunraita-kankaista kahta erikokoista raitaa yhdistäen Tiimarista ostettujen halpiskotitossujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti