2009/04/20

Pariisilainen tuulahdus

Anna Ruohosen designia ja tyyliä seuranneena ja ihailleena päätin käväistä Annan uudessa, huhtikuun alussa avatussa konseptiliikkeessä Unioninkatu 27:ssa. Yllätyksekseni suunnittelija itse oli sattumalta paikalla, vaikka hänen kotikaupunkinsa on pitkään ollut Pariisi.


















Anna Ruohosen kädenjälki on omanlaisensa, graafinen ja selkeä. Välillä runsaatkin yksityiskohdat vaatteissa ovat mielenkiintoisia, mietittyjä ja jopa yllätyksellisiä. Ranskalainen henki näkyy naisellisina, pehmeinä elementteinä.













































Liikkeen aivan uudenlaisena ideana on tarjota yksilöllistä suunnittelua ja palvelua siten, että asiakas voi sovittaa myymälässä olevaa Annan suunnittelemaa vaatetta ja saada omille mitoilleen muokatun vastaavan kappaleen samaan hintaan, erikseen toimitettuna. “Kun vaatteet joka tapauksessa valmistetaan pieninä sarjoina, tuli mieleemme, että voisihan näinkin toimia. Vaatteet valmistetaan omassa ateljeessamme Pariisissa. Haluamme tarjota asiakkaillemme helppoja, tyylikkäitä ratkaisua pukeutumiseen. Myymälästä voi varata myös ilta-ajan sovituksia varten. En ole oikein koskaan tottunut tähän skandinaaviseen elämänrytmiin ja -tapaan sulkea kaupat jo klo 18, kun Pariisissa joka paikkaan pääsee iltamyöhällä, silloinhan ihmiset liikkuvat”, Anna kertoo.

Mallisto koostuu kahdesta osiosta: White label- mallisto vaihtuu kaksi kertaa vuodessa ja Black Classics-malliston vaatteet edustavat pysyvämpää suuntausta, näitä vaatteita on mahdollisuus saada vuosienkin päästä edellisen kuluttua loppuun täydellisesti. Tämä ilahduttaa asiakasta, joka on aikaisemmin saattanut joutua ostamaan käyttökappaleen ja valmiiksi arkistokappaleen lempivaatteestaan.

Liikkeen kaksi kertaa vuodessa pidettävistä Salonkinäytöksissä asiakas voi myös varata itselleen vaatteita tulevasta sesongista normaalia hintaa edullisemmin. Vaate toimitetaan asiakkaalle valmiina sesongin alkaessa. “Harva meistä jaksaa juosta kaupoissa selaamassa kauden alkaessa täysiä vaaterekkejä toivoen mieluisan vaatteen löytyvän, vieläpä oikeassa koossa”, tuumailemme Annan kanssa yhdessä.








































Liikkeen sijainti Helsingin keskustassa on mainio. Pariisilainen tuulahdus käy, kun liikkeeseen kuljetaan vanhan puuoven kautta täysin uudistettuun moderniin liiketilaan. Pieni tila on pelkistetty ja tyylikäs. Tilankäyttö on oivallinen, graafisesti mustaan, valkoiseen ja punaiseen puetut nuket roikkuvat ilmassa vaijereiden varassa. Liikkeen keskelle on varattu muutama nojatuoli levähtämistä ja ratkaisujen pohdiskelua varten. Kaksi isoa peiliä ja isot ikkunat avartavat tilaa. Visuaalisen ilmeen takana on Susan Elo.

Anna Ruohosen liike sijaitsee Kiseleffin basaarissa, johon on tulossa remontti vuoden päästä. Liikkeen kohtalo katsotaan sitten uudestaan, mutta olemme tulleet Helsinkiin jäädäksemme.”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti