2009/05/10

Päivä Tallinnassa

Päivänmittainen pikavisiitti Tallinnassa piristää aina. Lyhyen laivamatkan päässä oleva kaupunki tarjoaa Helsinkiin verrattuna erilaisia kokemuksia niin shoppailun, ruokailun kuin vanhan kaupungin tunnelmankin suhteen.

Viime käynnin jälkeen Tallinnaan on ilmestynyt paljon uusia kauppakeskuksia. Tällä kertaa löysimme Rotermannin kaubamajan, joka on rakennettu 2007. Siellä oli sisustusliike Homeart, joka oli kohtalaisen huikea ilmestys kaikessa kahden kerroksen laajuudessaan. Sisältä betoninen, tehdashallimainen tila oli erittäin kodikkaasti ja kiinnostavasti koottu kokonaisuus. Liike tarjoaa sisustussuunnittelupalveluja, valikoimiin kuuluu myös keittiöt ja kalusteet kylpyhuoneita myöten. Pikkutavaraa oli paljon, kaikki oli lajiteltu teräksisiin varastohyllyihin väreittäin ja tyypittäin. Se oli sekoitus helsinkiläistä Pinoa ja tukholmalaista Granitia, paljon isommassa mittakaavassa vain. Liikkeessä oli myös kahvila.



















































































Kyseisestä liikkeestä löytyi lopulta pitkällisten etsintöjen jälkeen kotiin myös eteisen matto. Se on ruotsalaisen valmistajan Nyblom o Kollensin mustavalkoinen puuvillamatto.























Satamaa kohti lähtiessä viimeinen pakollinen ostos on aina kukkakimppu. Tällä kertaa mukaan lähti vihreänvalkoisia mehevän rönsyileviä tulppaaneja, samanlaisia en ole Suomessa koskaan nähnyt.

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvistä sanoista:)
    Tervetuloa takaisin!

    http://www.facebook.com/topic.php?topic=9248&uid=77943242807#/pages/Homeart/77943242807

    VastaaPoista