2009/06/05

Eat&Joy Maatilatori avattu























Kesäkuun alussa Lasipalatsissa Mannerheimintie 22-24:ssa on avautunut uusi luomuruoan kauppa Eat&Joy Maatilatori. Paikan ovat perustanut Viisi tähteä-lehteä julkaiseva Unione Oy. Yritys on monen suomalaiseen korkealaatuiseen ruokaan liittyvän hankkeen takana. He järjestävät mm. Eat&Joy-tapahtumaa, jossa ulkomaisia vieraita kutsutaan Suomeen matkalle saamaan lisää tietoa ja nauttimaan suomalaisesta ruokakultuurista. Eat&Joy on monialainen tapahtuma, yhdistäen kuvioon myös designia, muotia ja taidetta.

Maatilatorin tuoteet tulevat suoraan tuottajilta tiukoilla kriteereillä valittuina. Tuottajat tulevat itse esittelemään tuotteitaan torille ja aikeissa on pitää myös teemapäiviä, jolloin julkisuuden henkilöt tulevat kokkaamaan paikalla olevista aineksista jotain, kertoo “kaupantäti”, myymälävastaava Maria Hagman (kuvassa vas).























Myymälän ilmettä on ollut suunnittelemassa muotoilija Harri Koskinen, joka on myös liikkeen asiakas. Hänen käsialaansa ovat hyvin teemaan ja rentoon tunnelmaan sopivat harmaantuneesta raakalaudan tapaisesta puusta tehdyt kalusteet, hyllyt, vetolaatikot, pottulaarit ja juomakorit. Ikkunan vieressä olevalla baaritiskillä on krouvit baarijakkarat.























Vanhaa maalaistunnelmaa henkivät kalusteet tekevät paikasta helposti lähestyttävän, kotoisan. Myös myymäläntytöillä oli hauskat riihipaidat työvaatteina. Myynnissä on myös samoja pärekoppia, joita on lentokentällä Cafe Aallossa.



































































Tuotteiden osalta arvelen projektin olevan vielä hiukan kesken, osa laareista oli ainakin aika tyhjänoloisia. Sen sijaan käydessäni torilla leijui aivan huumava tuoreen ruisleivän tuoksu. Ihana saada tällainen paikka aivan Helsingin keskustaan. Paikkaan on helppo piipahtaa töistä lähtiessä tai ohikulkumatkalla kotiin hakemaan tuoreet ainekset mukaan. Käykäähän kokeilemassa ja kommentoikaa tuotteita!

1 kommentti:

  1. Soisi tämän Maatilatorin menestyvän ja pitkään. S-ryhmä yritti jokunen vuosi sitten tulla markkinoille maaseutuyrittäjien tuotteilla. Suurin osa myyntipisteistä on lakkautettu ja lopppujenkin kanssa on vähän niin ja näin. Maatilatorin kaltaisiiin puoteihin olen ilokseni voinut tutustua Irlannissa, Itävallassa, Sveitsissä ja Ranskassa. Selkeä ero Suomeen. Huomattavasti asiakasystävällisempi hintapolitiikkka.

    VastaaPoista