2009/06/17

Turun pääkirjastossa

Kävin jo toista kertaa Turun pääkirjastossa designturistina. Ihan kateeksi helsinkiläisenä käy, kun meillä ei ole (vielä) tällaista yhteen paikkaan keskittynyttä monipuolista, viihtyisää ja erittäin tyylikästä keskuskirjastoa.

Pääkirjaston uudisosa avautui keväällä 2007, sen suunnitelmasta vastasi JKMM-Arkkitehdit Oy. Vanha osa ja uudisosa on yhdistetty toisiinsa modernilla palalla. Kahteen kerrokseen sijoittuvien tilojen suuret puu- ja valkoisiksi maalatut betonipinnat tekevät isosta tilasta modernin, mielenkiintoisen ja linjakkaan.













































Eri käyttötarkoituksiin ajatellut tilat on jaettu luontevasti väliseinäkkeillä ja kirjahyllyillä, kussakin osiossa on omanlaisensa sisustus valaisimia myöten. Helposti tunnistettavia designesineitä ovat mm. lehtienlukupaikassa olevat Eero Aarnion Kupla-tuolit, palvelupisteen vieressä sinapinkeltaisella villakankaalla verhoillut Artifortin Orange Slice-tuolit ja Moooin Random light-valaisimet (kuvassa alla). Molemmilla kerroilla käydessäni nämä eri oleskelupaikat ovat olleet myös aktiivisessa käytössä, joten ajatus toimii.























Kirjastolle myönnettiin SIOn Hyvä ympäristö-palkinto v. 2008. Palkinnolla pyritään kiinnittämään huomiota kohteeseen tai hankkeeseen, joka positiivisella tavalla vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin tai elinympäristömme laatuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti