2009/06/18

Turku design

Turun linnan vieressä sijaitseva Designlinna (Linnankatu 85) on vanhassa kivitalossa sijaitseva uusi ideakeskus Turussa. Paikka on tarkoitettu vierailukohteeksi pääasiassa yrityksille, esim. virkistyspäivänä. Paikka on tarjonnut myös vierailukohteen kaupungissa vieraileville ryhmille ja ulkomaisille turisteille. Designlinnassa voi tutustua Turussa syntyneisiin tuotemerkkeihin ja paikallisten nuorten suunnittelijoiden tuotteisiin.























Paikkaan varataan aina aika ja kahden tunnin vierailu (hinta 24 €/hlö) etenee valmiin ohjelman mukaisesti. Satunnaiselle matkailijalle talossa on yksi huone, jossa on eri suunnittelijoiden töitä esille yhteystietoineen (kuvassa yllä). Tuotteet eivät olleet käsittääkseni myynnissä. Viereinen huone oli varattu ideakylpyammeelle, hyppyruudukolle ja picnic-paikalle (kuvassa alla). Ihan hauska vinkki esim. firmojen kesäretkille. Leikkimieltä vain mukaan!























Samana viikonloppuna järjestettiin myös Turku Design Week 09. Olimme kaupungissa sunnuntaina, joten kaupat olivat kiinni, mutta Designmyyjäisissä pääsimme käymään. Verrattuna Helsinki Design Weekin Designmarketiin, Turun aika pienissä myyjäisissä oli selkeästi enemmän paikallisia käsityöläisiä myymässä tuotteitaan ja ainakaan sateisena sunnuntaina kävijöitä oli vähänlaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti