2009/09/18

Somedemos


















Vielä löytyi materiaalia Habitareen liittyen-messujen runsaassa tarjonnassa on sulattelemista joksikin aikaa. Samoin monet yksittäiset hienot ideat tahtovat jäädä isompien hankkeiden alle. Yksi pieni, mutta mielenkiintoinen osasto oli Ahead-alueella sijainnut Design Migrationin osasto, jossa esiteltiin nuorten, jo nimeäkin saaneiden ja kansainvälisillä messuilla esittäytyneiden suunnittelijoiden töitä, ideoita uusiksi tuotteiksi teolliseen tuotantoon. Vastaavasti Design Forumissa näytettiin samat tuotteet toisesta, vapaammasta näkökulmasta. Ero uniikkituotteiden ja kaupallisempien välillä oli kylläkin hiuksenhieno. Sinällään protot olivat kylläkin osittain pitkälle vietyjä, ihan valmiita tuotantoon.


















Mari Isopahkalan, Tanja Sipilän ja Kirsti Taiviolan Boxbox-kierrätysmateriaaleista tehty mattojuttu oli hauska kaikessa epämääräisyydessään. Värit olivat hienot, kauhdutettuja sinisävyisiä paloja harmoonisessa kokonaisuudessa. Myös maton uusi muoto oli kiinnostava.


















Pöytä ja tuolit Enni Äijälän.


















Samat matot ja samojen suunnittelijoiden lepakkotuolit hiukan eri kokoonpanolla Design Forumissa.


















Mari Isopahkala esitti hauskan Muru-struktuuripintaisen maton. Pidin väristä, mutta en varsinaisesti ruskearuutu-vanharoosavärisistä kangasvalinnoista. Ihan varteenotettava ja käyttökelpoinen tuoteidea.



















Camilla Kroppin hienot lasiesineet jäivät Habitaressa jotenkin huomaamattomiksi, mutta Design Forumissa ne pääsivät oikeuksiinsa. Sarjassa on monia osia, joissa alimmaisissa voidaan säilyttää eri asioista, esim. pikkusyötäviä, mausteita, sokeria tms. Itse juomalasien käytettävyydestä en osaa sanoa mitään, näyttävät hiukan hankalilta.. Sama suunnittelija on tehnyt Iittalalle Trio-sarjan, joka minulla itsellänikin on hankittuna kirkas-ruskea-väriyhdistelmällä.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti